Project Moeders

Gepubliceerd op 3 februari 2021 om 13:32

Project 'Moeders' vraagt aandacht voor het varken als moeder en laat zien dat mensenmoeders en varkensmoeders niet zo heel veel verschillen. Het enige wat we als moeder willen is ons kroost grootbrengen.

Half vrouw, half varken. De voeten en benen zijn tot de heupen gebreid en gaan daarna vloeiend over in een varkenslijf. De basis van het varkenslijf is opgebouwd uit kranten en tape. Daar heb ik stof overheen genaaid. Hierop gaat het lichaam gevormd worden met stof en vulling.

Ik zie al voor mij hoe ze eruit gaat komen te zien. Nu maar kijken of dat gaat lukken. Of misschien wordt het nog veel mooier dan ik mij had voor kunnen stellen.

project moeders breien
project moeders
project moeders

Om de benen in de juiste positie te kunnen leggen moest ik iets bedenken. Ik heb eerst geprobeerd om een skelet van metaaldraad te maken. Dat was geen succes. Het metaaldraad verboog steeds en de uiteinden prikten door het breiwerk heen.

Een houten skelet werkt beter. De gewrichten heb ik met bouten  en moeren bevestigd zodat ze goed kunnen buigen. Het hout heb ik omwikkeld met fyberfill en verband. Daardoor zijn de harde hoeken en punten van het hout en metaal verzacht.

project moeders
project moeders

Reactie plaatsen

Reacties

Henneke Andreae
4 jaar geleden

Wow, mooie site Mieke. Heerlijke schattige teddyberen en bijzondere nieuwe projecten. Ik ben benieuwd hoe je varkensmoeder er uit gaat zien. Lekker bezig, veel plezier. Ps Ik had eventueel wel vriend van je blog willen worden, is zoiets mogelijk?, dat ik een automatisch berichtje krijg als een nieuwe blog geupload is. Lieve groet. Henneke