Exposities

Gepubliceerd op 28 maart 2023 om 16:28

Sinds een paar jaar ben ik lid van de Nederlands Vereniging voor Papierknipkunst. Deze vereniging wil het papierknippen meer bekendheid geven en vooral een plaats zijn waar vrije-tijdsknippers en beroepsmatige kunstenaars elkaar, met schaar in de hand, kunnen ontmoeten. De vereniging bestaat dit jaar 40 jaar en organiseert daarvoor extra veel activiteiten, waaronder exposities. Heel leuk dat ik daar ook aan mee mag doen!

2 april - 28 mei: Wenn der Frühling kommt.... / Als de lente komt, Museum Kult in Vreden (Duitsland) Een expositie in samenwerking met het Deutsche Scherenschnittmuseum met nieuw werk van twintig leden van de Vereniging van Papierknipkunst met de lente als thema. Op de valreep kon ik nog meedoen en had net genoeg tijd om een knipwerk te maken.

13 mei - 25 juni Knipwerk in Galerie TroosT in Ten Boer. Hedendaagse knippers uit Groningen, Friesland en Drenthe tonen hun kijk op de wereld in papierknipwerk tijdens een tentoonstelling die ook aandacht besteedt aan de folkloriste  Eline Huizenga-Onnekes, onderzoekster van de papierknipkunst. De expositie vindt plaats in het oude gemeentehuis van Ten Boer.

Ik nodig iedereen van harte uit om de exposities te bekijken. Laat even horen wat je ervan vond!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.